Sezonowe gotowanie- Karolina Wójcicka

  • Ilość miejsc: Jest Jest  (12 szt.)
  • szt.
  • Cena netto: 146,34 zł 180,00 zł

20.11.2020 r., godzina 17:00 

Witajcie kochani, już 20.11 2020 r. w naszym Studio gościć będziemy Karolinę Wójcicką, pasjonatkę kuchni, uczetniczkę MasterChef'a. 

Pani Karolina...

"„Każdy, kto lubi jeść, wkrótce nauczy się dobrze gotować.” J. Grigson


Mogę powiedzieć, że te słowa opisują dokładnie mnie…chęć
poznania nowych rzeczy, ciekawość świata i smaków zrodziły u mnie
pasję do gotowania. Sprawiania przyjemności innym poprzez
przygotowanie wyjątkowego dania czy imprezy z dobrym jedzeniem.
Nikt nie może wyjść ode mnie głodny. Mam też jedną zasadę… Moja
kuchnia, moje zasady :)" 

Dlaczego dobrze jest sięgać po sezonową żywność?

Umożliwia to nam wspieranie lokalnych producentów i miejscowej gospodarki – nie kupujemy towarów, które musiały przebyć długą drogę, zanim trafiły do naszych sklepów.

Skracając czas podróży produktów spożywczych, zmniejszamy ilość zużytej energii oraz ograniczamy emisję dwutlenku węgla do atmosfery.

A co najważniejsze z naszego jednostkowego punktu widzenia, te warzywa i owoce smakują lepiej, ponieważ są świeże i sezonowe.

Dlatego wychodzimy do Was z inicjatywą sezonowych warsztatów... 

-nie tylko zdobędziesz nowe umiejętności, ale też zechcesz je później utrwalić, przyrządzając dania z sezonowych warzyw i owoców.

Co przygotujemy? 

PRZYSTAWKA: Sałatka z karmelizowanymi burakami (w jadalnych miseczkach)

ZUPA: Kremowa zupa ziemniaczana z sosem ziołowym (pierś z kaczki i jabłko)

I DANIE: Zapiekanka z dyni, szpinaku i fety

DESER: Gruszki pod kruszonka z sosem zabajone

 

Gotowanie z pasją…łatwe, szybkie i przyjemne, dla każdego co nie ma czasu, pomysłu ani chęci do gotowania.
Dania na każdą kieszeń i z produktów ogólnodostępnych. Do przygotowania na co dzień, weekend lub imprezę.

 

Cena: 180 zł /os. (w tym 23% VAT)


Cena zawiera wszystkie potrzebne składniki do przygotowania każdego z dań, profesjonalnie wyposażone stanowisko, skrypt z przepisami do zabrani ze sobą, fartuchy na czas szkolenia, pojemniki „na wynos”, napoje - woda, kawa, herbata.
Minimalna ilość osób - 8

(Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń)
(Jeśli nie uzbiera się minimalna ilość uczestników szkolenia, zastrzegamy sobie prawo do przełożenia terminu lub odwołania zajęć i zwrotu pieniędzy).

 

tel.727-777-191
martyna@studiodobregosmaku.pl

Zapraszamy :)