Sushi dla młodzieży 9-13 lat

  • Ilość miejsc: Jest Jest  (12 szt.)
  • szt.
  • Cena netto: 81,30 zł 100,00 zł

15.10.2021 r., godzina 17:00

Zapraszamy na warsztaty sushi dla dzieci w wieku 9-13 lat, zajęcia dla małych fanatyków kuchni japońskiej, ale nie tylko...

Tym razem, warsztaty poprowadzi Rafał Maciak, nasz przyjaciel, który już prowadził warsztaty w naszym Studio i idealnie wpasuje się w warsztaty z najmłodszymi. 

Rafał Maciak- swoją przygodę rozpoczął jako nastolatek, obserwując i pomagając rodzicom w gotowaniu, jak to Rafał ujął nam podczas krótkiej opowiastki o swojej pasji do gotowania- jego tata zawsze mu powtarzał ”ucz się gotować bo my wiecznie żyć nie będziemy”, którą Rafał wziął bardzo do siebie. 

Jak sam opowiada, rodzice go do niczego namawiać nie musieli, jego miłość do gotowania była tak silna, że godziny, które spędził w  kuchni, w ogóle nie grały roli. Uwielbiał i do tej pory uwielbia eksperymentować w kuchni. “Gotowanie to dla mnie relaks, z czasem  pasja przerodziła się w sposób na życie i tak już zostało … nie wyobrażam sobie dnia w którym choć na chwilę nie pojawiłbym się w kuchni ”- jak sam wspomina. 

Dodatkowo na miejscu umili nam czas animator zabaw dla dzieci. 

Co na warsztatach?

Nauczymy Was zwijać pierwsze rolki,

porozmawiamy o historii sushi,

powiemy jak przygotować odpowiednio ryż do sushi,

a także zobaczycie jak dobrać odpowiednie składniki.

Omówimy rodzaje ryb i owoców morza wykorzystywanych do sushi

Przygotujemy prawidłowo stanowiska pracy – mata, nóż, krojenie warzyw

Omówimy etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego sushi. 

MENU: 

Hosomaki
Futomaki
California Rolls 
 

Zajęcia w dobie pandemii  są przeprowadzane w reżimie sanitarnym, dzieciaczki pracują w 2 osobowych grupach przy stanowisku, wszystkie stanowiska są rozpieszczone w bezpiecznym odstępach. 

Studio jest wyposażone w wszelkie środki do dezynfekcji.

Osoba prowadząca warsztaty odziana jest przez cały czas w maseczkę.

UWAGA: Rodzice/ Opiekunowie przyprowadzają dzieci na zajęcia oraz odbierają je po ich zakończeniu! 
 

Cena zawiera wszystkie potrzebne składniki do przygotowania pizzy, profesjonalnie wyposażone stanowisko, skrypt z przepisami do zabrani ze sobą, fartuchy na czas szkolenia, pojemniki „na wynos”, napoje - woda, kawa, herbata.

Minimalna ilość osób - 8
(Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń)
(Jeśli nie uzbiera się minimalna ilość uczestników szkolenia, zastrzegamy sobie prawo do przełożenia terminu lub odwołania zajęć i zwrotu pieniędzy).


tel.727-777-191
martyna@studiodobregosmaku.pl


Zapraszamy :)