Warsztaty kulinarne z Pawłem Salamonem, spotkanie przy niebieskiej desce pod tytułem nie taka ryba straszna jak ją gotują!

  • Ilość miejsc: Jest Jest  (11 szt.)
  • szt.
  • Cena netto: 162,60 zł 200,00 zł

05.11.2021 r., godzina 17:00

Witajcie, chcemy Was zaprosić na pierwsze w naszym studio warsztaty z wybitnym Szefem Kuchni Pawłem Salamonem o tematyce: Ryby, Pstrąg z zielenicy i turboty

Paweł Salamon- wybitny Szef Kuchni, nauczyciel przedmiotów zawodowych przedmiotów w Zespole Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim, trener wielu młodych kucharzy, Szef który zdobył wiele prestiżowych nagród m. in. : zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski 2016, wyróżniony w międzynarodowym kulinarnym Żółtym przewodniku Gault&Millau Polska 2016 i 2017.

Pracował w takich restauracjach jak:  Don Vittorio w Gorzowie, Pałac Wiejce, Smolarnia Restaurant w Trzciance, aktualnie pracuje w Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort. 

W 2018 roku rozpoczął działania jako trener i mentor zespołu młodych adeptów sztuki kulinarnej przygotowujących się do EuroSkills i WorldSkills.

Uczestnik kampanii promocyjnej Gorzów #StądJestem.

 

Co czeka nas na spotkaniu z Szefem Pawłem Salamonem? 

Plan spotkania:

1. Demonstracja technik sprawdzania ryb,

2.Przewodnik po Mise en place

3.Praktyka, samodzielna praca przy stanowisku przy przygotowaniu autorskiej potrawy z ryb.

 

Menu:

1. Ekologiczny Pstrąg z Zielenicy w duecie z prowansalską dynią ,

2. Velute rybne, 

3. Turbot z Bałtyku
 

Zajęcia w dobie pandemii  są przeprowadzane w reżimie sanitarnym, dorośli pracują 2 osobowych grupach przy stanowisku.

Wszystkie stanowiska są rozmieszczone w bezpiecznych odstępach. 

Studio jest wyposażone w wszelkie środki do dezynfekcji.

Osoba prowadząca warsztaty odziana jest przez cały czas w maseczkę.

 

Cena: 200 zł /os. (w tym 23% VAT)

Cena zawiera wszystkie potrzebne składniki do przygotowania każdego z dań, dobrze wyposażone stanowisko, skrypt z przepisami do zabrania ze sobą, fartuchy na czas szkolenia, pojemniki „na wynos”, napoje - woda, kawa, herbata.

Minimalna ilość osób - 8
(Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń)
(Jeśli nie uzbiera się minimalna ilość uczestników szkolenia, zastrzegamy sobie prawo do przełożenia terminu lub odwołania zajęć i zwrotu pieniędzy).

Rezerwacje i więcej informacji:

www.studiodobregosmaku.pl

lub
tel.727-777-191
martyna@studiodobregosmaku.pl


Zapraszamy :)