Krzysztof MarciniakWieloletni doradca kulinarny w firmie Farutex, prowadzi prezentacje kulinarne, szkolenia kucharzy i szefów kuchni, nauczyciel w gorzowskiej Szkole Gastronomicznej im. Febronii Gajewskiej-Karamać. Pracował w gorzowskim Qubusie, ale też w restauracji Floriańskiej w Krakowie, w angielskich restauracjach w Holt i Manchesterze ( karmił piłkarzy Manchesteru United ) oraz w restauracji Fermain Valley Hotel(4*)(1* Michelin). Szkolił się m.in. w instytucie " Le cordon bleu" w Londynie. W gorzowskim studio "Studio dobrego smaku", "Let's cook" i w studio "Bataty" w Szczecinie prowadzący różne tematyki warsztatów kulinarnych. Obecnie Szef kuchni i właściciel bistro-66400. |
Dawid SzkudlarekZ metryki możemy wyczytać, że to rodowity Gorzowianin. Obecnie jest Szefem kuchni Folwarku Folińscy, gdzie odpowiedzialny jest za dwie kuchnie - zarządza salą weselną oraz kameralną weekendową Restauracją Siedem Stołów. W tygodniu znajduje czas na kształcenie młodych adeptów sztuki kulinarnej w gorzowskiej szkole gastronomicznej. Dawid doświadczenie zdobywał pracując głównie w kuchniach hotelowych u nas w Gorzowie. Jest laureatem wielu konkursów kulinarnych w Polsce m.in..: Finalista Kulinarnego Pucharu Polski w Poznaniu ( 2015r.) Jest także dwukrotnym zwycięzcą Polskich eliminacji Bocuse d’Or w 2015 i 2018 roku oraz reprezentantem kraju w Turynie w tym międzynarodowym konkursie w 2018 roku. Nie omieszkał także spróbować swoich sił w telewizyjnym programie Top Chef, gdzie zwyciężył w 6 edycji tego programu. |
|
Bartłomiej PawlikowskiPrzygodę z gastronomią zaczął od praktyk w gorzowskim hotelu "Qubus". Ukończył Szkołę Zawodową i Technikum Uzupełniające w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febroni Gajewskiej - Karamać w Gorzowie Wlkp. Pierwszą prace zaczął w Hotelu Fado, od stanowiska pomocy kuchennej. Pracował również w Hotelu Woiński SPA, w podgorzowskich Lubniewicach, w Hotel Best Western w Gorzowie Wlkp., oraz w Folwarku Folińscy jako zastępca szefa kuchni. Obecnie pracuje jako szef kuchni w Restauracji Pocztowa 13. Jestem laureatem między innymi takich konkursów jak: Zgotuj Sobie Sukces, III i II miejsce oraz nagroda specjalna |
|
Daniel OlasSzef kuchni i menadżer z kilkunastoletnim doświadczeniem zawodowym w hotelach i restauracjach. Gotowanie i zdrowy styl życia to moja pasja. Interesuje się on zdrową, dietetyczną kuchnią w połączeniu z najnowszymi trendami światowymi. Kreuje on nowoczesne dania, zarządzam projektami, szkolę ludzi i rozpoczynam nowe inwestycje. Doradza z zakresu zdrowego żywienia i dietetyki, osobiście nie je mięsa i promuje polską kuchnię wegańską. Najważniejsze osiągnięcia kulinarne
"Gotowanie to sztuka, w której można wyrazić swoje uczucia, przywrócić wspomnienia, budować relacje w życiu codziennym i tworzyć nową rzeczywistość. Pokażę Ci kuchnię wpływającą na wszystkie zmysły, dająca relaks i inspirację w życiu codziennym" |
|