15.05.2025 godzina 17:00
Prowadzenie: Chef Bartłomiej Pawlikowski
Czas trwania: 4–5 godzin
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których przeniesiemy się w świat street foodu w zupełnie nowej odsłonie – z dziczyzną w roli głównej. Pod czujnym okiem szefa Bartłomieja Pawlikowskiego, uczestnicy stworzą trzy autorskie dania, które łączą ducha miejskiej kuchni z wyrafinowanym smakiem leśnych aromatów.
W menu:
– Burger z kotletem z dzika, flambirowanym koniakiem, podany z duszoną młodą kapustą z koperkiem, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką, mieszanką sałat oraz autorskim sosem na bazie majonezu, szalotki, szczypioru i jałowca. Całość dopełniają chrupiące krążki cebulowe w cieście piwnym.
– Pad Thai z sarną – w orientalnym wydaniu, z olejem kokosowym, makaronem ryżowym, prażonym sezamem, cebulą dymką, fasolą mung, kolendrą, chili i sosem tamaryndowym z dodatkiem sosu ostrygowego.
– Quesadilla z jeleniem – z duszoną łopatką z jelenia, pikantnym chorizo, salsą paprykowo-pomidorową z kolendrą i kukurydzą oraz roztopionym serem cheddar.
Te warsztaty to nie tylko uczta dla podniebienia, ale również okazja do odkrycia, jak wszechstronna i inspirująca może być kuchnia oparta na dziczyźnie. Zapraszamy wszystkich miłośników gotowania, którzy chcą spróbować czegoś niebanalnego i nauczyć się technik pracy z wyjątkowym surowcem.
Informacje Praktyczne:
Rezerwacja i Warunki Uczestnictwa:
Zapraszamy do dokonywania rezerwacji poprzez naszą stronę internetową lub kontakt telefoniczny. Informujemy, że zastrzegamy sobie prawo do odwołania lub zmiany terminu warsztatów, jeżeli liczba zapisanych uczestników nie osiągnie minimalnej liczby 7 osób.
Dołączcie do nas na tych niezwykłych warsztatach, aby odkryć, jak dziczyzna może wzbogacić klasyczne uliczne przysmaki, przekraczając granice tradycyjnej kuchni i otwierając drzwi do nowych, nieznanych dotąd smaków.